Zgjedhjet presidenciale, Pendarovski para Siljanovskës dhe Rekës

Sipas anketës “Detektor” të publikuar në televizionin “Sitel”, Stevo Pendarovski ka një përparësi të ngushtë ndaj Gordana Siljanovska-Davkova para zgjedhjeve presidenciale të cilat do të mbahen më 21 prill,.

Për kandidatin e LSDM-së dhe koalicionin qeveritar, do të votonin 28.8% e votuesve, ndërsa për kandidaten e mbështetur nga OBRM-PDUKM-ja do të votonin 26.6% e votuesve. Për Blerim Rekën, i cili mbështetet nga Besa dhe Aleanca për Shqiptarët do të votonin 7.1 përqind të votuesve të anketuar.

Tek etniteti maqedonas udhëheq Siljanovska me 35.8%, ndërsa Pendarovski ka mbi 17% të votuesve shqiptarë. Siljanovska gjithashtu ka mbështetje më të madhe tek bashkësitë e tjera etnike.

69.3 përqind e të anketuarve thanë se do të dalin të votojnë për zgjedhjet presidenciale, ndërsa vetëm 6.3 përqind deklaruan se do t’i bojkotojnë zgjedhjet./Telegrafi/

The post Zgjedhjet presidenciale, Pendarovski para Siljanovskës dhe Rekës appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com