Zaev: Gruevski me antikvizimin deshi të mbjell diçka që nuk ishte maqedonase

Kryeministri Zoran Zaev sot nëpërmes rrjetit Facebook iu përgjigj akuzave të një pjese të mediave për atë se ka deklaruar ishte i pranishëm në një histori të huaj. Ai më tej shpjegoi se maqedonasit nuk kanë marrë pjesë në histori të huaja, por Gruevski bëri një identifikim me një antikvizim, me të cilin donte të mbillte diçka që nuk ishte pjesë e natyrshme e as thelbësore e rrënjës kombëtare maqedonase.

“Unë shumë shpesh dhe shumë jam duke folur në lidhje me keqpërdorimin e historisë për qëllime politike. Ky ishte rasti me intervistën për televizionin grek “Alfa”, të cilit më kërkuan dhe u përgjigja për politikat e dëmshme të nacionalizmit dhe antikrizave. Nuk mund të ma hidhni diçka që nuk e kamë bërë, por e Gruevski dhe makineritë e tij ideologjike e kanë bërë për 10-11 vjet.

Maqedonasit nuk kanë marrë pjesë në histori të huaja, por Gruevski dhe të dëgjuarit e tij politike dhe kuazi-ekspertë, të cilët u nisën në një ofensivë mediatike për të justifikuar inxhinierinë e identitetit. Jo populli maqedonas, por Gruevski dhe propaganda e tij kryenin inxhinierinë e identitetit për të mbjellë diçka që nuk është pjesë e natyrshme dhe as thelbësore e rrënjës kombëtare maqedonase. Kryen një operacion masiv dhe kulturor të quajtur antikuizimi për të burokratizuar një komb të tërë dhe me këtë për të na përçarë me të gjithë fqinjët. Ata kanë arritur të na mbajnë në izolim për një dekadë të tërë. Dhe ndërsa ata ngritën dhe nxitën debatet e dyshuara për atë se kush jemi dhe çfarë jemi, ata na futën në izolim dhe i hodhën prioritetet tona në bodrumet e errëta, BE-në dhe NATO-n”, shkruan Zaev./Telegrafi/

The post Zaev: Gruevski me antikvizimin deshi të mbjell diçka që nuk ishte maqedonase appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com