UDQ: Në vend të pastrimit të paaftëve, Zaev u jep funksione të reja

Unioni Demokratik Qytetar, nëpërmes një deklarate, komentoi ndryshimet në strukturën e qeverisë, duke theksuar se në vend të spastrimit të personave të paaftë, Zaev iu dha funksione të reja.

Partia përshëndeti vendimin e Petar Atanasov për të dhënë dorëheqjen si zv. ministër i arsimit sepse nuk shihte ndryshime në arsim.

Nga atje thonë gjithashtu se nuk shohin ndryshime në këtë sektor, përveç vendimeve për mbylljen e disa shkollave fillore në gjuhën maqedonase dhe, siç thonë ata, injorancën se si të mbahen disa klasa në gjuhën shqipe, me përjashtim të dekreteve dhe urdhrave.

UQD gjithashtu komentoi edhe mbi vendimin që ministrit i Mjedisit, Sadulla Duraku nga BDI, për të qenë ministër për sisteme politike.

“Sadulla Duraku përsëri është ylli i kabinetit të vjetër të kryeministrit Zaev. Me krah plotë, të freskëta dhe të ndërgjegjshme për mjedisin, do të ketë nderin të ringjallë një shërbim të ri, modern dhe të domosdoshëm, sido që të thirret!”, thonë nga UDQ./Telegrafi/

The post UDQ: Në vend të pastrimit të paaftëve, Zaev u jep funksione të reja appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com