comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Subaru zbulon Solterran, veturën e parë tërësisht elektrike të zhvilluar me Toyotan

Subaru zbuloi të enjten automjetin e saj të parë tërësisht elektrik, Solterra, rezultat i një projekti të përbashkët zhvillimi dyvjeçar me aksionarin e saj më të madh, Toyota.

Lansimi i SUV-ve vjen në mes të kërkesës së përshpejtuar për automjete elektrike pasi kombet në mbarë botën shtrëngojnë rregulloret mjedisore për të ulur emetimet e karbonit. Toyota muajin e kaluar njoftoi versionin e saj të një automjeti elektrik me bateri, bZ4X.

Zhvendosja teknologjike nga motorët me djegie të brendshme përbën një sfidë për prodhuesit më të vegjël të veturave, si Subaru, që janë më pak të aftë të financojnë zhvillimin e shtrenjtë të EV. Në të njëjtën kohë, është një mundësi për prodhuesit më të lartë të automjeteve, si Toyota, që të afrojnë rivalët më të vegjël, raporton cnn.

“Tregu i EV nuk është ende i pjekur, kështu që ne do t’i përgjigjemi duke thelluar bashkëpunimin tonë me Toyota”, tha CEO i Subaru, Tomomi Nakamura.

A Subaru Corp. Solterra electric sport utility vehicle (SUV) during an unveiling event in Tokyo, Japan, on Thursday, Nov. 11, 2021. Subaru premiered its first all-electric SUV jointly developed with??Toyota Motor Corp.??as the smaller automaker plays catchup with its larger peers in electric cars. Photographer: Toru Hanai/Bloomberg via Getty Images

Tani për tani, tha ai, Solterra do të ndërtohej nga Toyota në Japoni dhe Subaru mund të lëvizë prodhimin në tregun e saj kryesor, Shtetet e Bashkuara, kur të ketë vëllim të mjaftueshëm të shitjeve.

Toyota (TM), një pioniere e veturave elektrike hibride, por e ardhur me vonesë në tregun e plotë të EV, planifikon të ketë një linjë prej 15 modelesh BEV deri në vitin 2025. Ajo po shpenzon gjithashtu 13.5 miliardë dollarë gjatë dekadës së ardhshme për të zgjeruar kapacitetin e prodhimit të auto baterive.

Shitjet e automjeteve në Subaru janë më pak se një e dhjeta e atyre në Toyota, prodhuesi më i madh i automjeteve në botë për nga vëllimi i prodhimit.

Solterra me rrota të përparme ka një distancë udhëtimi prej 530 km gjersa versioni me të gjitha rrotat mund të përzënë 460 km me një karikim të vetëm, tha Subaru në një njoftim për shtyp.

Toyota zotëron një të pestën e Subaru dhe ka 5 për qind të aksioneve në Mazda Motor Corp, e cila planifikon të nxjerr në shitje 13 automjete të elektrizuara deri në vitin 2025, duke përfshirë hibride dhe BEV që do të përfshijnë teknologjinë Toyota. /Telegrafi/

The post Subaru zbulon Solterran, veturën e parë tërësisht elektrike të zhvilluar me Toyotan appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com