Stoilkovski: Që tetë muaj prokuroria nuk ka përgjigje për lëndën e Zaevit për ryshfet

Tetë muaj që kur OBRM-PDUKM paraqiti padi penale në Prokurorinë Publike kundër Zoran Zaevit për ryshfet dhe nxitje për ryshfet për qëllime zgjedhore, që tetë muaj nuk ka përgjigje, një letër, një njoftim nga Prokuroria Publike, në vendin ku është lënda, tha zëdhënësi i OBRM-PDUKM, Naum Stoilkovski.

“Në akuzën penale, prokuroria e udhëhequr nga i padukshmi Ljubomir Joveski iu dorëzua publikut më 13 shtator, Zoran Zaev publikisht në një tribunë në Kriva Pallankë, u premtoi qytetarëve ryshfet për votim në komunë, për të dalë për të votuar në referendum.

Vetë Zaev theksoi publikisht se ai i kërkoi një biznesmeni për të ndarë para për këtë. Të gjitha dëshmitë e rrëfimet e Zaevit, për 10 muaj janë duke qëndruar pa u pastruar në prokurorinë publike”, tha Stoilkovski.

Stoilkovski shoi se kujtojmë deklaratën e prokurorit publik Xhelal Bajrami, i cili udhëhoqi të ashtuquajturin Komision për monitorimin e parregullsive në votimin e referendumit, dhënë dy muaj pas referendumit, se lënda ënda kundër Zaevit ishte e formuar dhe është dërguar në Prokurorinë Publike në Kumanovë. Dhe që nga atëherë heshtje!

“Nuk ka as fjalë për rastin kundër Zaevit, as për hetimet e prokurorisë për 40 akuza për mbushjen e kutive, fotografimin, regjistrimin e paautorizuar, presione”, tha Stoilkovski./Telegrafi/

The post Stoilkovski: Që tetë muaj prokuroria nuk ka përgjigje për lëndën e Zaevit për ryshfet appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com