Stoev: Bullgaria ishte e para që njohu pavarësinë e Maqedonisë dhe është gjithmonë këtu për të ndihmuar

Ministri i Jashtëm bullgar Svetlan Stoev uroi me rastin e 8 shtatorit, duke kujtuar se vendi i tij ishte i pari që njohu pavarësinë e Maqedonisë.

Mbështetja e shprehur e Bullgarisë për aspiratat e shtetit të ri ishte një hap i natyrshëm dhe i sinqertë, i cili erdhi nga opinioni publik dhe si dëshmi ka rëndësi historike, tha ministri teknik në fjalimin e tij.

“Në 30 vitet e fundit, mbështetja e Bullgarisë nuk ka qenë gjë tjetër veçse një akt miqësor vetëmohues dhe një besim i fortë në një të ardhme të përbashkët evropiane dhe euroatlantike. Sa herë që Republika e Maqedonisë së Veriut përballet me probleme serioze, Bullgaria është e gatshme të ndihmojë, pavarësisht nga sfidat e saj”, tha Ministri i Jashtëm bullgar Svetlan Stoev në një fjalim drejtuar Ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani.

Ai kujtoi pritshmëritë e mëdha të bullgarëve në fillim të viteve 1990 që ndryshimi politik në shtetin e sapo njohur do të jepte një mundësi për të kapërcyer ndarjet artificiale të imponuara ndaj njerëzve në të dy anët e kufirit./Telegrafi/

The post Stoev: Bullgaria ishte e para që njohu pavarësinë e Maqedonisë dhe është gjithmonë këtu për të ndihmuar appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com