Spitali Amerikan pranë blerjes së “Henry Dynan Hospital” në Greqi

Mediat greke bëjnë të ditur se Spitali Amerikan, një investim i Fondit Amerikan të Investimeve (SEAF), me pjesëmarrjen e Agjencisë Amerikane të Investimeve (OPiC), Bankës Europiane për Zhvillim (BERZH) si dhe i Fondit të Pensioneve të Danimarkës, ka kaluar në fazën e dytë të konkursit të realizuar nga Banka e Piraeusit e cila kërkon të shes të gjitha aksionet e Spitalit “Henry Dynan” në Greqi.

Së bashku me Spitalin Amerikan, këtë fazë e ka kaluar edhe Fondacioni Onassis.

Dy oferta tenderi, të cilat mund të përmirësohen, janë në duart e Piraeus Bank PEIO – 2.65% për shitjen në 100% të aksioneve të kapitalit of Hemiteia SA, e cila kontrollon spitalin Henrik Dynan.

Të dyja ofertat e vlerësuara nga Price Waterhouse Coopers (PwC), sipas burimeve që e kanë ndjekur nga afër procesin, ofrojnë supozime të cilat mund të përmirësohen duke ndryshuar vlerën e përllogaritur të vlerës së sipërmarrjes së Hemiteas.

Për më tepër, pas përfundimit të vlerësimit, një bankë dhe një konsulent ka gjasa që të ftojnë të dy investitorët për të paraqitur ofertat promocionale pas një sërë debatesh dhe sqarimesh mbi disa çështje, si për shembull përllogaritja e vlerës aktuale neto e spitalit dhe rregullimi i qiradhënies ekzistuese.

Henry Dynnan mbylli vitin 2017 me humbje, pas taksave, 13.5 milionë euro dhe neto vlerë prej 19.5 milionë euro.

Bazuar në pasqyrat financiare të publikuara, para zbritjes, kthimi arriti në 43.5 milionë euro vitin e kaluar, duke shënuar një rritje prej 16% krahasuar me vitin 2016.

Banka Piraeus vlerëson se Hemiteas ka një vlerë prej 103 deri në 105 milion euro neto.

The post Spitali Amerikan pranë blerjes së “Henry Dynan Hospital” në Greqi appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com