Selia e shenjët ortodokse merr përsipër çështjen e Kishës Ortodokse të Maqedonisë

Patriarkana hapësinore zyrtarisht ka dalë me njoftim se Selia e Sinodit të shenjtë është duke e shqyrtuar çështjen e statusit kanonor të pazgjidhur të Peshkopatës së Ohrit.

Patriarkana e ka pranuar kërkesën e kryeministrit Zoran Zaev, në lidhje me mbështetjen rreth çështjes së Kishës Ortodokse të Maqedonisë (KOM).

Sinodi do të merr hapat e duhur, sipas të drejtave të pakontestueshme të kompetencave historike dhe kanonore dhe privilegjeve të Patriarkanës hapësinore./Telegrafi/

The post Selia e shenjët ortodokse merr përsipër çështjen e Kishës Ortodokse të Maqedonisë appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com