comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Qyteti në Alaska ku paratë rriten ‘në pemë’ (Foto)

Në Skagway, porta e kalimit për në Klondike, sythat e bredhave luajnë një rol të rëndësishëm në ekonominë lokale, me vendasit dhe vizitorët që i shesin në këmbim të parave dhe mallrave.

Marrëveshjet në Alaska për sythat e bredhave  filluan me fisin Tlingit, i cili tregoi se ato ishin shumë të pasura me vitaminën C dhe se mund të përdoreshin më së miri në çaj shumë kohë para ardhjes së eksploruesve britanikë.

Por kapiteni James Cook, i cili vizitoi Alaskën në fund të viteve 1770, zbuloi një veti të shkëlqyeshme të kësaj bime e cila ndihmonte në parandalimin e skorbutit midis marinarëve të tij.

Janë një element shumë i rëndësishëm edhe në prodhimin e vajrave për estetikë kremrave mjekimeve për një fytyrë sa më të pastër etj.

400 gram prej këtyre sythave të bredhit ka një kosto prej 5$ dhe vendasit kanë shumë fitim prej tyre. /syri.net/

The post Qyteti në Alaska ku paratë rriten ‘në pemë’ (Foto) appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com