Qeveria pranon kërkesën e Dragan Danevit për RTVM-në

Qeveria e Maqedonisë së Veriut sot vendosi që Radio Televizioni Kombëtar (RTK) ose me të vjetrën RTVM mori mundësinë për qasje më të lehtë në marrëveshjet për nënshkrim të të drejtave nga garat sportive ndërkombëtare dhe ngjarjet që përfaqësojnë interes të veçantë publik për qytetarët, u vendos në seancën e sotme të qeverisë.

“Në seancën e sotme, Qeveria pranoi mendimin e Ministrisë së Shoqërisë së Informacionit dhe Administratës për pëlqimin e kërkesës për interpretim autentik të nenit 105 paragrafi 3 të Ligjit për Shërbimet e Mediatike Audio dhe Audiovizuele, të paraqitur nga deputeti Dragan Danev”, deklarojnë nga konferenca e shtypit të qeverisë

Nga atje theksojnë se, Neni 105 i Ligjit të ASHMAA përcakton që Radio Televizioni Kombëtar mund të gjenerojë të ardhura shtesë nga shitja e programit dhe shërbimeve, si dhe nga komunikimet komerciale, dhe me kërkesën për interpretim autentik, mundësia për RTVM-në të bëhet më e lehtë për lidhjen e marrëveshjeve të të drejtave nga garat sportive ndërkombëtare dhe ngjarjet që përfaqësojnë një interes të veçantë publik për qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut./Telegrafi/

The post Qeveria pranon kërkesën e Dragan Danevit për RTVM-në appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com