Qeveria e Maqedonisë miratoi ribalancin e buxhetit për vitin 2022

Qeveria e Maqedonisë së Veriut informon se në seancën e sotme të 47-të, kanë miratuar propozimin për ndryshimin dhe plotësimin e Buxhetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut për vitin 2022.

Nga Qeveria thonë se propozimi për ribalancimin e Buxhetit për vitin 2022 synon disa qëllime si rishikimi i projeksioneve fillestare fiskale në përputhje me kontekstin e ndryshuar makroekonomik në gjysmën e parë të vitit 2022, duke përfshirë përgjigjen fiskale ndaj krizës, ristrukturimin e shpenzimeve buxhetore, ruajtjen fiskale dhe optimizimi i burimeve të financimit të deficitit buxhetor.

“Amendamentet e propozuara, duke ulur kostot joproduktive në emër të solidaritetit me pasojat e krizës aktuale, do të sigurojnë mbrojtje më të madhe të standardit të jetesës së qytetarëve, veçanërisht kategorive sociale, mbështetje financiare të likuiditetit të kompanive dhe optimizim të kostove të huamarrjes, mbështetje të politikës monetare dhe krijimit të kushteve më të favorshme për arritjen e ritmeve të parashikuara të rritjes ekonomike në periudhën afatshkurtër dhe afatmesme”.

“Propozimi për ribalancin e buxhetit u miratua bazuar në efektet pozitive të masave antikrizë për përballimin e krizës së energjisë dhe çmimeve, të cilat krijojnë bazën për përshpejtimin e rritjes ekonomike në periudhën e ardhshme, me stabilizimin gradual të pritshëm të zinxhirëve të furnizimit global dhe më shumë mjedis të favorshëm investimi”, thonë nga Qeveria.

Në fund shtojnë se detajet për ribalancin e propozuar do të bëhen të ditura nga Ministria e Financave në konferencë për media të planifikuar për nesër./Telegrafi/

The post Qeveria e Maqedonisë miratoi ribalancin e buxhetit për vitin 2022 appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com