comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Përfundon drama, përfundimisht “Eurovision 2019” do të mbahet në Izrael

Bordi i Korporatës së Transmetimit në Izrael miratoi marrëveshjen me Ministrinë e Financave. Kompromisi u paraqit në fazat fillestare të mosmarrëveshjes, sipas të cilit korporata do të marrë një hua për të depozituar garancionin e kërkuar për realizimin e festivalit “Eurovision”.

Pas disa javëve të kërcënimeve dhe manipulimeve, Ministria e Financave dhe Korporata e Transmetimeve arritën një marrëveshje sot për të bërë të ditur që konkursi i këngës “Eurovision” do të mbahet në Izrael. Pasdite, bordi i drejtorëve të korporatës miratoi marrëveshjen me Ministrinë e Financave.

Netta Barzilai, fituesja e “Eurovision 2018” (Foto: Getty Images)

Duhet të theksohet se edhe para skadimit të datës së mëparshme në të cilën korporata kërkohet të depozitojë një garanci prej 12 milion euro për të garantuar ekzistencën e “Eurovisionit” në Izrael, u propozua që korporata të marrë një hua për këtë qëllim dhe qeveria do të ndërmarrë për ta zhdëmtuar atë në rast se “Eurovisioni” do të anulohet.

Pas negociatave drastike, Ministria e Financave ka ndërmarrë masat që në rast se “Eurovisioni” nuk do të zhvillohet në Izrael për shkak të rrethanave që nuk janë të varura nga korporata, Qeveria do të paraqitet me një propozim për një zgjidhje për korporatën lidhur me besimin se Qeveria e Izraelit do të bëjë gjithçka për të siguruar ekzistencën e një “Eurovisioni” të denjë dhe të respektuar në Izrael dhe do të përmbushë detyrimet e saj të shprehura në media lidhur me buxhetimin e konkurrencës.

Në këtë rast ekipet profesionale do të sjellin rekomandimin tek organet e autorizuara. /Telegrafi/

Foto: Getty Images

The post Përfundon drama, përfundimisht “Eurovision 2019” do të mbahet në Izrael appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com