Nikolla: Çlirimi i Kosovës, vepër e UÇK-së dhe popullit ktë Kosovës

Kryetarja e Kuvendit të Shqipërisë, Lindita Nikolla, ka dhënë një mesazh me rastin e Ditës së Çlirimit të Kosovës.

Në mesazhin e saj Nikolla shkruan se çlirimi i Kosovës është vepër e UÇK e popullit kosovar, me mbështetjen e aleatëve të mëdhenj, ShBA e NATO.

“Sot është një ditë e shënuar për Kosovën, Shqipërinë dhe të gjithë shqiptarët.

Çlirimi i Kosovës është vepër e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, e popullit të Kosovës, me mbështetjen e aleatëve të mëdhenj të kombit shqiptar, ShBA dhe NATO.

Kosova e pavarur dhe demokratike është rezultat i Kosovës së lirë.

Shqipëria qëndron në krah të Kosovës, për përballimin e sfidave të përbashkëta. Sepse sfidat e Kosovës janë edhe sfidat e Shqipërisë. Kuvendi i Shqipërisë dhe Kuvendi i Kosovës po bashkërendojnë diplomacinë parlamentare për përballimin e tyre.

Anëtarësimi i Kosovës në Këshillin e Evropës, një kërkesë e drejtë dhe e merituar.”, shkruan Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla.

The post Nikolla: Çlirimi i Kosovës, vepër e UÇK-së dhe popullit ktë Kosovës appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com