comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Ministria e Bujqësisë së Maqedonisë: Do t’i shqyrtojmë kërkesat e fermerëve

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujërave ka mbajtur disa takime në periudhën e kaluar me mbikëqyrësit e deleve, me qëllim të dëgjimit të të gjitha propozimeve që kanë dhe problemet me të cilat ballafaqohen, deklarojnë nga MBPU, duke shtuar se ministria do të shqyrtojë kërkesat e tyre dhe se është e hapur për t’u takuar me ta.

Nga atje thonë se këtë vit në Programin për 2017, janë rritur subvencionet për 10 për qind për fermerët e bagëtive, duke përfshirë edhe për mbikëqyrësit e deleve, ndërsa ka dhe shtesë direkte prej 30% për numrin e rritur të tyre.


Fermerët e Maqedonisë nesër protestojnë para ministrisë së BujqësisëFermerët e Maqedonisë nesër protestojnë para ministrisë së Bujqësisë

Paralelisht, sipas ministrisë, MBPU po punon aktivisht në hartimin e një ligji të ri për kullotat, me të cilën do të ndihmohen fermerët në planifikimin dhe organizimin e prodhimit të bagëtive./Telegrafi/

The post Ministria e Bujqësisë së Maqedonisë: Do t’i shqyrtojmë kërkesat e fermerëve appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com