Maqedonia dhe Bullgaria zgjodhën komisionet e marrëveshjes së fqinjësisë së mirë

Maqedonia dhe Bullgaria i formuan Komisionet të cilët do të punojnë në Marrëveshjes së fqinjësisë së mirë që u nënshkrua nga të dyja vendet vitin e kaluar, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Nga Qeveria informojnë se komisioni shumë disiplinor i ekspertëve për çështjet historike dhe arsimore dhe komisioneve në mes qeverive janë kompletuar.

Në krye të ekipit të parë përgjegjës për bisedimet me Bullgarinë është akademiku Dr. Dragi Gjorgjiev. Në Komision marrin pjesë edhe profesor universitar Njubica Spasovska, Vanço Gjorgjiev, Njubço Risteski, Petar Todorov, Darko Stojanov, Aleksandar Litoski.

Kryetar i Komisionit të Bullgarisë i cili do t’i udhëheq bisedimet me Maqedoninë është ish-ambasadori në Shkup prof. Angel Dimitriev. /Telegrafi/

The post Maqedonia dhe Bullgaria zgjodhën komisionet e marrëveshjes së fqinjësisë së mirë appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com