LSDM: Nuk do të lejojmë që OBRM-PDUKM ta pengojë të ardhmen e Maqedonisë

Frenat OBRM-së për KSHZ-së janë frena për vullnetin e qytetarëve dhe për të ardhmen e së ardhmes, ne nuk do ta lejojmë atë, njoftojnë sot LSDM-ja.

“LSDM-ja nuk do t’i lejojë që OBRM=PDUKM të bllokojë reformat, duke bllokuar kështu shtetin dhe të ardhmen e saj. Shumica parlamentare e udhëhequr nga LSDM, para qytetarëve ka detyrim për të gjetur një zgjidhje për sjelljen destruktive të OBRM-PDUKM-së, partia që me çdo kusht përpiqet për të bllokuar të nesërmen më të mirë për qytetarët e saj. Ndryshimet e Kodit Zgjedhor janë bërë në maj, në përputhje me të gjitha palët që përcakton Komisioni Shtetëror i Zgjedhor që të zgjidhet brenda tridhjetë ditëve nga hyrja në fuqi e amendamenteve. Por është e qartë se OBRM-PDUKM, si në pushtet ashtu edhe në opozitë, vazhdon të mos respektojë marrëveshjet dhe ligjet në mënyrë që të bëjë tregti me amnisti. Me sjelljen e saj, OBRM-PDUKM jo vetëm e thyen marrëveshjen, por edhe e pengon zbatimin e ligjit. Përkundër bllokadave të opozitës së OBRM-PDUKM-së, deputetët e LSDM-së dhe shumica parlamentare morën detyrën për të mundësuar krijimin e KSHZ-së dhe zbatimin e ligjit të dakorduar. Është e rëndësishme të theksohet se edhe kur zgjedhin anëtarët e KSHZ-së me një shumicë absolute, do të respektohet dispozita që opozita i propozon anëtarët e saj, pikërisht siç është rënë dakord”, thonë nga LSDM. /Telegrafi/

The post LSDM: Nuk do të lejojmë që OBRM-PDUKM ta pengojë të ardhmen e Maqedonisë appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com