Kjo veturë është e pajisur me një jastëk ajri nga jashtë

Oferta aktualisht është e kufizuar ekskluzivisht në tregun japonez.

Ajo është ofruar nga Subaru, në gjeneratën e re të modelit Levorg, i cili aktualisht ofrohet ekskluzivisht në tregun japonez.

Subaru e ofron atë në disa versione tërheqëse, dhe disa versione gjithashtu kanë një jastëk ajri të jashtëm në listën e pajisjeve.

Qëllimi i tij është të mbrojë këmbësorët. Në rast përplasjeje me një këmbësor, jastëku i jashtëm fryhet në pjesën e poshtme dhe kështu zvogëlon mundësinë e dëmtimit të këmbësorit.

Aktivizimi i jastëkut varet nga shpejtësia e automjetit në rast përplasjeje, pra nga fuqia e ndikimit të automjetit në “pengesë”.

Kujtojmë, vetura e parë me një jastëk ajri në natyrë ishte një Volvo V40, dhe ajo aktivizohej nëse automjeti lëvizte me një shpejtësi midis 20 dhe 50 km / orë në kohën e përplasjes. /Telegrafi/

The post Kjo veturë është e pajisur me një jastëk ajri nga jashtë appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com