Karakamisheva: Çdo hapje e Kushtetutës do të shkaktojë efekt domino

Një precedent që nuk ka asnjë lidhje me legjislacionin evropian, ekspertët vlerësojnë këmbënguljen e Sofjes që të drejtat e bullgarëve të përfshihen në kuadrin e negociatave dhe kusht që hapja e kapitullit të parë të përfshihet në Kushtetutë.

Sipas profesoreshës Tanja Karakamisheva, bullgarëve 3.500 sa janë deklaruar në regjistrim, duhet të kenë të drejta të garantuara, por ato minoritare sipas standardeve evropiane.

Çdo hapje e Kushtetutës do të shkaktojë efekt domino, thotë profesoresha. Do të nënkuptojë edhe shqetësime tektonike në sistem dhe nuk do të jetë aspak e padëmshme, pasi dëshiron të paraqitet në disa qarqe maqedonase dhe bullgare.

“Do të hapet kutia e Pandorës, do të ndryshojë sistemi, ligji i gjuhëve, Badenter”, tha ajo.

Kryeministri Petkov së fundi shpjegoi se Sofja do t’i hapë rrugën Maqedonisë, por nëse kushtet e tyre përfshihen në kornizën negociuese dhe BE është garantues për zbatimin e tyre. Të njëjtën gjë ka përsëritur dje edhe raportuesi në Parlamentin Evropian Kuçuk./Telegrafi/

The post Karakamisheva: Çdo hapje e Kushtetutës do të shkaktojë efekt domino appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com