Ivanov dhe Zaev: Banka Popullore nuk mund të qëndroj pa guvernator

Banka Popullore e nuk duhet të lihet pa guvernator. Kjo do të shkaktonte implikime negative në ekonominë e vendit, tha Kryetari Ivanov dhe Kryeministri Zaev. Kreu i Shtetit si në mbledhjen e mbajtur më 26 mars, kryeministrit i shpjegoi qëndrimet dhe argumentet pse ai beson se Bogov me përgjegjësi më të madhe do të kryejnë detyrën e guvernatorit, informojnë nga zyra e Krytarit. Ivanovi i përkujtoi qëllimet e tij, nëse Bogov do të pajtohej, do të propozohet për një mandat të dytë. Guvernatori në detyrë, më 25 prill u takua me kryeministrin Zaev i cili e informoi atë se ai pranon ofertën e Kryetarit. Nga zyra e Kryetarit theksojnë se Ivanov përpara marrjes së vendimit, në muajin shkurt dhe mars ai ishte konsultuar me shoqërinë e biznesit, me Shoqatën Bankare dhe ASHAM, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Kryeministri Zaev thotë se Banka Popullore është një institucion serioz dhe beson se një zgjidhje do të gjendet përmes bashkëjetesës dhe dialogut. Ajo theksoi se ky institucion duhet të jetë profesional. Konsultimet vazhdojnë. /Telegrafi/

The post Ivanov dhe Zaev: Banka Popullore nuk mund të qëndroj pa guvernator appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com