Imer Selmani: Greqia duhet ta kuptoj se nuk mund të shkel mbi identitetin tuaj

Ish-ministri dhe kandidati për kryetar, Imer Selmani, në intervistën për televizionin “TV 24”, tha se një kompromis mbi emrin nuk do të ishte e lehtë dhe se Greqia duhet të kuptojë se nuk mund të shkelë identitetin tonë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Çdo qeveri e kaluar ka dhënë kontributin dhe përpjekjet e saja për të zgjidhur mosmarrëveshjen me emrin, jo për shkak të Greqisë, por për shkak të nesh. Për t’u bërë anëtare e NATO-s dhe BE-së, rruga është me ndërprerje. Nëse njëri prej nesh nga shteti është i lumtur për çdo lloj kompromisi, Jo. Por të gjithë jemi të vetëdijshëm se ai kompromis do na sjellë shumë. Sigurisht që kompromisi nuk do të jetë i lehtë, por duhet të jetë dinjitoz. Greqia duhet të kuptojë se nuk mund të shkelë identitetin tonë si Maqedoni dhe posaçërisht si maqedonas”, tha Selmani. /Telegrafi/

The post Imer Selmani: Greqia duhet ta kuptoj se nuk mund të shkel mbi identitetin tuaj appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com