comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Gratë shtatzëna presin të lindin në bodrumin e spitalit të Kievit

Gratë shtatzëna ukrainase në Kiev po prisnin sot me nervozizëm të lindnin në bodrumin e një spitali të maternitetit, i cili është shndërruar në një strehë urgjente për bomba – ndërsa forcat e ruse të Vladimir Putinit rrethuan kryeqytetin.

Gati një duzinë gra shtatzëna dhe familjet e tyre u strehuan në bodrum, ku shtretërit ishin vendosur në dyshemenë e atyre që dukej të ishin dhoma zhveshjeje dhe korridore, ndërsa familjet e tyre u zhytën në errësirë ndërsa prisnin të përfundonte bombardimi i ditës.

Grupe me deri në gjashtë gra ndanin dhoma, dhe në disa raste shtretër, ndërsa prisnin të lindnin ose pushonin pas lindjes së foshnjave të tyre. Të paktën një dhomë mbante makineri për të monitoruar shenjat vitale të nënave dhe të porsalindurve, raporton dailymail.

Të porsalindurit e mbushën strehën, shumë prej të cilëve u mbajtën me butësi për herë të parë nga prindërit, të cilët tani duhet të përpiqen t’i mbrojnë ata nga lufta që po luftohet mbi tokë për ditën e shtatë, pasi Moska urdhëroi një pushtim të plotë të fqinjit të saj, Ukrainës.

Disa gra dukeshin në prag të lindjes sot, edhe pse kryetari i bashkisë së Kievit, Vitali Klitschko paralajmëroi se forcat ruse po ‘po afroheshin më shumë’ me kryeqytetin ukrainas dhe u zotuan ‘ne do të luftojmë’.

Deri të mërkurën në mëngjes, avancimi i autokolonës ishte ngadalësuar në një zvarritje, ndërsa komandantët u rigrupuan dhe u përgatitën për të ripërtërirë sulmin e tyre në atë që tani pritet të bëhet një luftë gjithnjë e më e përgjakshme burimesh me burrat e Kievit që përballen me shanse dërrmuese. /Telegrafi/

The post Gratë shtatzëna presin të lindin në bodrumin e spitalit të Kievit appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com