comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Gjashtë sjellje të këqija të fëmijëve që janë rezultat i gabimeve që bëjnë prindërit

Ju mund të përpiqeni t’i bindni të tjerët që fëmija juaj është personi më i sjellshëm në botë. Por, nëse bëni gabime në edukimin e tyre, ato do të jenë mjaft të dukshme në situata të caktuara

Ne ju tregojmë disa prej tyre:

1. Ata kanë frikë të jenë në anën tuaj

Një fëmijë që rritet shumë i frikësuar nga braktisja e prindërve, sidomos kur ata vendosin barriera mes tyre dhe aktiviteteve të zakonshme ka të ngjarë që të krijojë situata jo fort të këndshme.

Kjo është arsyeja pse kur një prind i mirëkuptueshëm lejon fëmijën të shkojë lirisht në shesh lojërash, fëmija me siguri do të zgjedhë që të mos rrezikojë “jetën” për një kënaqësi momentale.

2. Ata nuk e dinë kur duhet të ndalen

Fëmija e ka të vështirë të kuptojë se ka informacione që nuk duhet t’i ndajë me të tjerët. Ata nuk e njohin turpin apo sikletin dhe nuk kanë përvojë në kundërshtim me fjalët e gabuara që thonë në kohën e gabuar. Prindërit, nga ana tjetër, mund të vuajnë nga këto.

Përpiquni të prezantoni konceptin e një “sekreti në shtëpi”, që do të thotë të gjitha gjërat që nuk duhet t’u tregoni njerëzve të tjerë.

3. Ata shqetësojnë të rriturit e tjerë

Nëse një fëmijë mund të fillojë lehtë një bisedë me një person të panjohur, kjo është një shenjë e besimit në familje. Megjithatë, kjo mund të nënkuptojë gjithashtu se fëmija nuk di që të rriturit mund të kenë interesa të tjera.

Një shembull ilustrues është kur prindërit nuk mund të bëjnë atë që duan ose kanë nevojë, sepse përpiqen të kalojnë gjithë kohën me të vegjlit e tyre. Nuk është çudi që një fëmijë nuk mund të imagjinojë njerëz të tjerë që duan diçka tjetër përveç asaj që ata duan.

4. Fëmija juaj nuk thotë fjalë të sjellshme

Sa më herët të filloni të mësoni edukimin e fëmijës suaj, aq më mirë është. Megjithatë, disa e kuptojnë lehtë, ndërsa të tjerët nuk do ta marrin atë herën e parë.

Tregoni fëmijës tuaj magjinë e fjalëve të sjellshme: mos bëni asgjë që kërkoni derisa të thotë: “Të lutem, faleminderit, mirupafshim, etj”! Këto janë fjalë magjike që fëmija juaj duhet të mësojë t’i shpreh shpesh duke kuptuar edhe rëndësinë që ato kanë në sjellje.

5. Fëmija juaj prek mallra në dyqan ose insiston në blerjen e tyre

Është e rëndësishme që fëmija juaj të mësojë faktin se nuk mund të blesh gjithçka që shitet dhe që mbi të gjitha që nuk të duhet. Ata mendojnë se jeni duke blerë gjëra në një dyqan pa ndonjë sistem; ata nuk e kuptojnë që ju keni një listë të mallrave për të blerë. Pra, ji i përgatitur para se të blesh.

Bëni një listë të produkteve së bashku (vizatoni figurat nëse fëmija juaj nuk mund të lexojë akoma), shkruan Class. Le të jetë fëmija juaj përgjegjës për këtë material, duke parë që po ndjek listën.

6. Zakoni i ndërprerjes së të tjerëve

Mësoji fëmijës tuaj të presë për kthimin e përgjigjes gjatë një bisede çdo ditë në shtëpi, ose kur je në një darkë familjare apo je duke folur me kolegët e punës.

Ju mund të bëni këtë veprim përpara se të telefoni dikë. Merrni telefonin në dorë, ndërkohë thuajini fëmijës suaj këtë frazë: “Unë do të flas në telefon tani, dhe nuk dua të më ndërpresësh. Unë do të përfundoj së foluri kur të kem hequr telefonin nga dora”. /Telegrafi/

The post Gjashtë sjellje të këqija të fëmijëve që janë rezultat i gabimeve që bëjnë prindërit appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com