comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Gjashtë shkaqet e puçrrave në vagjinë që duhet t’i mësoni tani

Nëse ndonjëherë keni hyrë në google, çështjet dhe problemet me zonën intime janë në krye të listës

Erërat e çuditshme, kruajtja dhe gungat apo puçrrat misterioze mund të jenë simptoma që shkaktojnë ankth. Por, këtu janë gjashtë arsyet e mundshme që duhet t’i mësoni dhe t’i kushtoni rëndësi se pse në fakt ju dalin puçrra në vagjinë.

Një qime e padalë në lëkurë

Ky është një nga shkaqet më të zakonshme për puçrra në zonën gjenitale. Kur një flokë pubik rritet përsëri në lëkurë në vend që të dalë jashtë sipërfaqes, ajo mund të formojë një gungë të vogël që mund të duket e kuqe, thotë Dr. Ridgeway.

Qimet e rrënjosura shpesh shkaktohen nga brisku ose metodat e tjera të heqjes së flokëve, kështu që nëse vini re që ato ndodhin shpesh, konsideroni shkuarjen tek mjeku.

Ju keni një kist

“Një kist mund të paraqitet në shumë mënyra të ndryshme; mund të jenë të imëta ose mjaft të mëdha, dhe ato mund të vendosen në të gjitha zonat e vulvës, thotë Dr. Ridgeway.

Një kist është një xhep i indeve që mund të mbushet me lëng, ajër ose material tjetër, dhe shpesh formohet kur bllokohet një gjëndër ose kanal. Nëse një kist nuk kalon vetë, mjeku juaj mund ta çajë ose ta heqë atë.

Mund të jetë HPV

Disa lloje të virusit të papilomës njerëzore (HPV) shkaktojnë lytha gjenitale, të cilat zakonisht janë me ngjyrë mishi dhe janë rritur dhe shpesh nuk shoqërohen nga ndonjë simptomë tjetër.

Këto lytha mund të rriten kudo brenda ose rreth organeve gjenitale femërore, përfshirë qafën e mitrës.

Ju mund të keni herpes

Herpesi gjenital është një infeksion jashtëzakonisht i zakonshëm seksualisht i transmetueshëm, një në gjashtë amerikanë e kanë atë.

Por nëse nuk keni një shpërthim të plotë si në formë plage, ju mund të mendoni se keni thjesht një qime që rritet brenda po kurrë nuk i dihet.

Mund të jetë një simptomë e kancerit

Para se të frikësoheni, dijeni që puçrrat tuaja ka shumë të ngjarë të shkaktohen nga diçka shumë më pak e frikshme, por ajo mund të jetë një shenjë e disa llojeve të kancereve.

Kanceri vulvar mund të prodhojë gunga që janë të kuqe, rozë, ose të bardha, dhe mund të ndjehen të ashpra ose të trasha në prekje.

Është e mundur që të jetë sifilizi

Megjithëse jo lloji më i zakonshëm i infeksionit seksualisht të transmetueshëm, njerëzit akoma marrin sifiliz, dhe gunga të vogla mund të zhvillohen si një ndërlikim i sëmundjes.

Simptomat e hershme përfshijnë një dhimbje të vogël dhe një skuqje të trupit. /Telegrafi/

The post Gjashtë shkaqet e puçrrave në vagjinë që duhet t’i mësoni tani appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com