comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Elon Musk humb betejën e parë ligjore me Twitterin

Një fitore e hershme për Twitterin. Një gjykatës të martën vendosi që padia e kompanisë kundër Elon Muskut mbi marrëveshjen e tyre të blerjes prej 44 miliardë dollarësh duhet të shkojë në një gjyq pesë-ditor në muajin tetor.

Vendimi erdhi në fund të seancës së parë të çështjes nëse do të përshpejtohej procedura.

Kur ngriti padinë javën e kaluar, disa ditë pasi Musk u zhvendos për të përfunduar marrëveshjen, Twitter (TWTR) paraqiti një mocion për të përshpejtuar procedurat dhe kërkoi një gjyq katër-ditor në muajin shtator. Ekipi ligjor i Musk e kundërshtoi mocionin, raporton cnn.

Këshilltari kryesor i Twitterit, William Savitt, doli kundër Musk në fillim të seancës, ndërsa ai argumentoi në favor të një gjyqi të shpejtë.

Savitt tha se pasiguria e vazhdueshme që qëndron mbi kompaninë nga marrëveshja e pazgjidhur dhe proceset gjyqësore “shkaktojnë dëm në Twitter çdo ditë, çdo orë dhe çdo minutë”.

Ai gjithashtu vuri në dukje atë që ai e përshkroi si përçmim të vazhdueshëm të Muskut ndaj Twitter-it, duke përfshirë platformën e tij.


Elon Musk dëshiron që procesi gjyqësor me Twitter të mos fillojë deri 2023
Elon Musk dëshiron që procesi gjyqësor me Twitter të mos fillojë deri 2023

Ndërkohë, Twitter vazhdon të ndërmarrë hapat e nevojshëm për të vazhduar me blerjen. Kompania të premten u dërgoi një letër aksionarëve duke i ftuar ata të votojnë për marrëveshjen për t’i shitur rrjetin social Muskut, ku një aksion do të kushtojë 54.20 dollarë.

Bordi i Twitter më parë rekomandoi unanimisht që aksionarët të votojnë në favor të marrëveshjes, një pozicion që përsëriti në letër. /Telegrafi/

The post Elon Musk humb betejën e parë ligjore me Twitterin appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com