comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Edhe Apostolova bështet ndërprerjen e punimeve në rrugën Deçan-Plavë

Shefja e Zyrës së BE-së në Prishtinë, Nataliya Apostolova, ka mbështetur ndërprerjen e punimeve në rrugën Deçan-Plavë, pas ankesës së Kishës Ortodokse Serbe në këtë pjesë.

“Është shumë e rëndësishme që Ligji për Zonën e Mbrojtur të Manastirit të Deçanit të respektohet në mënyrë strikte dhe çdo veprim i mundshëm të aprovohet nga Këshilli Implementues dhe Monitorues”, ka shkruar ajo në “Twitter”.

Ndërprerjen e punimeve në rrugë e ka mbështetur edhe ambasadori i ShBA, Greg Delawie.


Delawie mbështet deklaratën e OSBE-së për ndërprerjen e punimeve në rrugën Deçan-PlavëDelawie mbështet deklaratën e OSBE-së për ndërprerjen e punimeve në rrugën Deçan-Plavë

Kisha Ortodokse Serbe në Kosovë reagoi në lidhje me punimet që po zhvillohen atje duke i njoftuar përfaqësuesit e BE-së, OSBE-së dhe KFOR-it se “Qeveria e Kosovës ilegalisht ka nisur ndërtimin e rrugëve në rrugën transitore Deçan-Plavë brenda zonës speciale të mbrojtur përreth Manastirit të Deçanit”. /Telegrafi/

The post Edhe Apostolova bështet ndërprerjen e punimeve në rrugën Deçan-Plavë appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com