Dimitrov: Institucionet tona janë përfshirë në hartimin e propozimit francez

Ish-ministri i Jashtëm Nikolla Dimitrov beson se ka përparim në zgjidhjen e çështjeve dypalëshe në Sofje, pasi vendi është afër përmbushjes së qëndrimeve fillestare me propozimin francez.

“Ajo që është thelbësore nga deklarata e ministrit francez të Bonit dhe që vjen për herë të parë nga një shtet anëtar është në kundërshtim me heshtjen dhe tezat e qeverisë maqedonase që thonë se kjo ishte çështje e brendshme e BE-së dhe se ne jemi ende duke pritur.

Boni e bëri të qartë se kishte pasur konsultime me Shkupin dhe Sofjen. Të luash me publikun nuk është serioze. Si e presim akoma propozimin – sikur bëhet fjalë për kornizë negociuese për Burundin. Natyrisht që institucionet tona kanë qenë të përfshira në komunikim me presidencën franceze në krijimin e këtij propozimi”, tha Dimitrov në emisionin “Top Tema”./Telegrafi/

The post Dimitrov: Institucionet tona janë përfshirë në hartimin e propozimit francez appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com