Deskoska: Me padurim e presim Ligjin për prokurori publike që e përgatit OBRM-PDUKM

Partia opozitare maqedonase OBRM-PDUKM do të propozojë Ligji të ri për prokurorinë publike ku pritet të zgjidhet çështja e statusit të PSP-së.

Nga kjo parti thonë se pas ngecjes mes pushtetit dhe opozitës për fatin e PSP-së, në këtë parti kanë formuar ekip që ‘përgatit ligj tërësisht të plotë sipas standardeve evropiane”, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ministrja e Drejtësisë, e cila udhëheq me grupet punuese mes pushtetit dhe opozitës maqedonase për Ligjin e ri për prokurori publike, për Alsat thotë se propozimi i opozitës do të shqyrtohet, por shprehet e bindur se amnisti të fshehur nuk do të pranohet.

“Me padurim e pres tekstin e OBRM-PDUKM-së. Kur do ta pranojmë, atëherë do të deklarohemi. Nëse ka përmirësime në tekst, do të pranohen. Nëse ka amnisti të fshehur, nuk do të pranohet”, u shpreh ministrja e Drejtësisë, Renata Deskoska./Telegrafi/

The post Deskoska: Me padurim e presim Ligjin për prokurori publike që e përgatit OBRM-PDUKM appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com