comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Dama e lashtë që mahnit Evropën (Foto/Video)

Në kulmin e përplasjes së madhe mes Dukagjinasve dhe Kastriotëve, thuhet se ishte një plan të vritej Gjergj Kastrioti.

A ka patur një komplot për të vrarë Gjergj Kastriotin, siç thonë disa autorë? Si u ndez përplasja mes Skënderbeut dhe Lekë Dukagjinit? Kush e nxiti dhe çfarë interesash fshiheshin pas.

Intriga lidhej me zonë të vogël po qytete të zhvilluar. Krahina mes Shkodrës e Lezhës ishte me rëndësi strategjike e ekonomike që në lashtësi. Këtë e dëshmon statueta e rrallë, Dama e Gurit të Zi, e zbuluar në këtë zonë që sot ruhet në Luvër të Francës.

Përse për këtë moment historik është folur kaq pak?

Një dokumentar nga Zadrima nga gazetari Marin Mema, që sjellë përmes historianëve fakte mbi këtë moment shumë të rëndësishëm e pak të trajtuar. /Top Channel/

The post Dama e lashtë që mahnit Evropën (Foto/Video) appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com