comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Çfarë duhet të bëni të paktën një herë në javë për të larguar stresin?

Stresi nuk është gjithmonë i keq, sepse ndonjëherë ju inkurajon për të ndryshuar mënyrën e jetesës apo të rutinës tuaj

Përpara se të ngarkoheni më shumë në këtë periudhë të vështirë, duhet të mbani parasysh këtë këshill të ekspertëve.

Shëtitjet e rregullta në hapësira të gjelbra dhe pyje ndihmojnë në luftimin e stresit, sipas studiuesve në Universitetin Tsukuba.

Për të qenë të saktë, studiuesit vunë re se njerëzit që shkojnë rregullisht për shëtitje në hapësira të gjelbra dhe në fshat gjithashtu kanë aftësi të përmirësuar për t’iu përgjigjur situatave stresuese.

Në studimin, botuar në Shëndetin Publik, studiuesit në Universitetin Tsukuba, analizuan ndjenjën e kohezionit të pjesëmarrësve, situatën e tyre demografike dhe zakonet e tyre të ecjes.

Një ndjenjë e kohezionit përfshin një ndjenjë të kuptimit në jetë, vetëdijen për stresin dhe një ndjenjë të të qenit në gjendje për ta menaxhuar atë.

Studimet kanë treguar se faktorë të tillë si arsimi i lartë dhe martesa forcojnë ndjenjën e kohezionit, ndërsa pirja e duhanit dhe mungesa e ushtrimeve e dobësojnë atë, shkruan Class.

Njerëzit me një ndjenjë të fortë kohezioni gjithashtu kanë një tolerancë të lartë ndaj stresit.

Studiuesit zbuluan se njerëzit që bënin shëtitje në natyrë më shpesh kishin një ndjenjë më të madhe kohezioni.

Sa shpesh mund të ecim në hapësirën më të afërt të gjelbër për të korrur përfitimet e kontaktit në natyrë në përmirësimin e aftësive të reagimit ndaj stresit?

Bazuar në të dhënat e hulumtimit të paktën një herë në javë duket mjaft efektive.

“Studimi ynë tregon se ecja në një pyll ose hapësirë të gjelbër të paktën një herë në javë mund t’i ndihmojë njerëzit të kenë një ndjenjë më të fortë kohezioni”, shpjegon Profesor Sasahara, e cila mund të jetë një zakon shumë i mirë për përmirësimin e shëndetit mendor dhe menaxhimin e stresit. /Telegrafi/

The post Çfarë duhet të bëni të paktën një herë në javë për të larguar stresin? appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com