CEO i Apple kritikoi rrjetet e tjera sociale për trajtimin e të dhënave personale

Për Tim Cook, suksesi i teknologjisë nuk është në ruajtjen e informacionit nga dhjetëra faqe në internet.

CEO i Apple, Tim Cook , kritikoi modelin e biznesit që mbështesin shumë rrjete sociale , sepse për të ata përfitojnë nga klientët e tyre duke mos u dhënë atyre mundësi në lidhje me përdorimin e të dhënave të tyre personale.

Gjatë Ditës Ndërkombëtare të Privatësisë së të Dhënave (28 Janar) ai deklaroi se “teknologjia nuk ka nevojë për sasi të mëdha të të dhënave personale të grupuara në dhjetëra faqe dhe aplikacione për të qenë të suksesshme” pasi “reklamat ekzistonin dhe përparonin për dekada pa të” .

Konferenca e Kompjuterëve, Privatësisë dhe Mbrojtjes së të Dhënave u mbajt virtualisht, gjatë kësaj ngjarje, Tim Cook shpjegoi se normalizimi dhe pranimi si i pashmangshëm i faktit që preferencat tona personale mund të shiten nënkupton humbjen e më shumë sesa thjesht të dhënat, sepse për të, nënkupton që njerëzit gjithashtu humbin liria për të qenë njerëzor.

Për të mbledhur dhe shitur të gjitha ato të dhëna ka një kosto të madhe “rezultati përfundimtar i gjithë kësaj është që ju nuk jeni më klienti”, ai thotë se tani “ju jeni produkti”, transmeton Telegrafi.

Tashmë në vitin 2018, ky drejtor i operacioneve kishte bërë komente në lidhje me të, duke deklaruar se ishte e nevojshme për të mbrojtur privatësinë e përdoruesve përmes politikave që mund të ligjësohen ligjërisht.

CEO i Apple ka marrë një qëndrim kundër asaj se si rrjetet sociale po lejojnë dezinformimin, në mënyrë që të mbledhin më shumë informacione personale nga përdoruesit e tyre, pasi ai thotë se rrjetet sociale marrin si përparësi ” teoritë e konspiracionit dhe nxitjen e dhunës” dhe se këto tema inkurajojnë pjesëmarrja e njerëzve në biseda brenda aplikacioneve të ndryshme.

Ai paralajmëroi se një qasje e tillë shkakton “polarizim, humbje të besimit dhe dhunë”. E përballë një perspektive të tillë, ” një dilemë sociale nuk mund të lejohet të kthehet në një katastrofë shoqërore “. Kjo i referohet gjithçkaje që një rrjet social është i gatshëm të ekspozojë para përdoruesve të tij në mënyrë që të mbledhë më shumë informacion rreth tyre.

Për menaxherin e Apple “është koha të mos pretendojë se kjo qasje nuk ka një kosto” dhe është se sipas mendimit të tij, lejimi i të gjitha llojeve të përmbajtjes dhe komenteve në rrjetet sociale çon në polarizimin e shoqërisë , në humbjen e besimit dhe “ndaj dhunës”.

Duke iu kthyer temës sesi reklamimi i bëri bizneset të prosperojnë për vite me radhë pa mbledhur të dhëna në këtë mënyrë, ai gjithashtu përmendi se “nëse një kompani mbështetet në mashtrimin e përdoruesve për shfrytëzimin e të dhënave, në opsione që nuk janë aspak opsione, atëherë nuk meritojmë të lavderohemi. Meritojmë një reformë “.

Për të, është modeli aktual i biznesit i rrjeteve sociale që duhet të modifikohet për të ofruar siguri më të madhe në internet dhe mbi të gjitha një trajtim etik të të dhënave personale që nuk bazohet në faktin se përdoruesit mund të bashkohen në grupe ekstremiste – siç janë vaksinat anti – për të gjeneruar një sasi të caktuar të ndërveprimeve dhe pastaj të mbledhë të dhëna.

Një tjetër polemikë e fundit në të cilën Apple është përfshirë është çështja që ka kundër kompanisë së lojërave video Epic Games , pasi CEO i Apple do të duhet të dëshmojë për 7 orë rreth mënyrës se si kompania Apple e shikon konkurrencën dhe tregun. /Telegrafi/

The post CEO i Apple kritikoi rrjetet e tjera sociale për trajtimin e të dhënave personale appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com