comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Castellacci: Po të dëshironte qeveria të rikthehet Serie A, do të ndiqnin rrugën e Bundesligës

Shefi mjekësor i futbollit,  Enrico Castellacci sugjeron se nëse qeveria e Italisë me të vërtetë do të dëshironin të rifillonte Seria A, ata do të kopjonin protokollin e Bundesligës për COVID-19.

Ndryshimet e kërkuara në protokollin mjekësor të Federatës së Futbollit të Italisë – duke karantinuar të gjithë grupin sesa vetëm një person që teston pozitivisht – rrezikon rifillimin e Serisë A para se të fillojë madje.

Kërkesat e qeverisë dhe CTS (komiteti shkencor) po dëshmojnë shumë që klubet nga Serie A nuk mund të merren me situatën aktuale, dhe thjesht janë të pamundura për ato të Serie B.

“Nëse ata me të vërtetë do të donin që Seria A të rifillonte, ata do të kopjonin metodologjinë e Bundesligës, pasi që është shumë më e pranueshme,” ka thënë profesori Castellacci për TMW Radio.

“Do të jetë mirë t’i bllokojmë të gjithë në një tërheqje stërvitore për 15 ditë, por nuk mendoj se ata mund të qëndrojnë larg familjes për dy muaj e gjysmë. Për të mos përmendur, në momentin kur ata udhëtojnë për një lojë jashtë, shanset për të futur në dikë që ka COVID-19 dhe pa simptoma rriten në mënyrë eksponenciale”.

“Nëse kjo ndodh, gjithçka shkatërrohet. Kështu që më duhet të pyes veten, a duan vërtet të lejojnë futbollin të rifillojë apo ata thjesht duan që ajo të ndalet pa i porositur drejtpërdrejt politikanët? “.

Një problem tjetër serioz që lindi me ndryshimit në protokollin mjekësor ishte çështja e fajësisë, pasi mjeku i klubit do të konsiderohet përgjegjës nëse dikush kontrakton COVID-19.

“Një mjek duhet të bëjë punën e tij, të ruajë sigurinë e lojtarëve dhe stafit, por ai nuk mund t’i vëzhgojë ata 24 orë në ditë,” vazhdoi ish-mjeku italian.

“Shumë prej këtyre mjekëve në Serinë B punojnë vetëm për këto klube me kohë të pjesshme. Nëse duhet të bëjmë teste të shumta, atëherë kemi nevojë që Ministri i Shëndetësisë të na sigurojë furnizimet, duke siguruar që të mos heqim asgjë nga popullata lokale. Do të kërkojë 11,000 teste menjëherë”.

“Përsëri, në Gjermani ata kanë më shumë teste se ne, por prapë nuk do të ndërpresin tërë sezonin nëse një person teston pozitivisht. Ju mund të thoni atje se ata vërtetë duan që sezoni të vazhdojë, thjesht e karantinojnë lojtarin për dy javë”.

“Unë as nuk mund të bëj më parashikime se kur ose nëse do të rifillojmë, sepse gjatë dy muajve të fundit ka qenë një makth. Le të themi se nëse fillojmë të luajmë, ka një shans shumë të mirë që do të ndërpritet përsëri, ka shtuar më tej ai.

Seire A ka filluar stërvitjet individuale më 4 maj, ndërsa ato grupore do të jenë më 18 maj, derisa nuk ka ndonjë datë se kur mund të rikthehet futbolli. /Telegrafi/

The post Castellacci: Po të dëshironte qeveria të rikthehet Serie A, do të ndiqnin rrugën e Bundesligës appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com