comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Amber Heard edhe zyrtarisht paraqet apelimin në gjykatë – nuk ka para të paguajë dëmshpërblimin ndaj Johnny Deppit

Amber Heard ka paraqitur zyrtarisht apelimin për rastin e saj për shpifje kundër aktorit Johnny Depp, gati dy muaj pasi ajo u urdhërua t’i paguante ish-bashkëshortit të saj mbi 10 milionë dollarë (9.8 milionë euro) dëmshpërblim.

Avokatët që përfaqësojnë aktoren 36 vjeçe, të enjten depozituan një njoftim për të apeluar vendimin në Gjykatën e Apelit të Virxhinias në Fairfax County, tregojnë të dhënat gjyqësore të siguruara nga tabloidi britanik DailyMail.

Lëvizja vjen vetëm një javë pasi Heardit iu refuzua kërkesa për një gjyq të ri.

Në qershor, ylli i “Aquaman” u urdhërua t’i paguante Deppit 10.35 milionë dollarë (10.1 milionë euro) dëmshpërblim në fund të një gjyqi eksploziv gjashtë-javor, kur një juri vendosi që ajo kishte shpifur për yllin e “Pirates of the Caribbean” në një intervistë për një gazetë të botuar në vitin 2018.

Depp, 59 vjeç, iu dhanë 15 milionë dollarë (14.7 milionë euro) në total – 10 milionë dollarë (9.8 milionë euro) dëmshpërblim dhe pesë milionë dollarë (4.9 milionë euro) dëmshpërblim.

Gjykatësi më vonë e kufizoi dëmin në maksimum prej 350,000 dollarësh (343 mijë euro) të shtetit duke e lënë Deppin me një total prej 8.35 milionë dollarësh (8.2 milionë euro).

Në të kundërt, Heard fitoi vetëm një nga tre pretendimet e saj kundër padive, të cilat lidheshin me deklaratat e bëra nga avokati i Deppit që sugjeronte se ajo dhe miqtë kishin hedhur mbeturina në apartamentin e tyre përpara se të thërrisnin policinë.

Juria përfundimisht i dha asaj vetëm dy milionë dollarë (1.9 milion euro) dëmshpërblim nga 100 milionë dollarët (98 milionë euro) që ajo kërkonte dhe zero dollarë (zero euro) si dëmshpërblim.

Përfaqësuesit e Deppit riafirmuan besimin e tyre në vendimin e gjykatës në një deklaratë për DailyMail në vazhdën e aplikimit të apelit të aktores Heard.

“Juria dëgjoi provat e gjera të paraqitura gjatë gjyqit gjashtë-javor dhe arriti në një vendim të qartë dhe unanim që vetë e pandehura shpifte për aktorin Depp, në shumë raste. Ne mbetemi të sigurt në rastin tonë dhe se ky vendim do të qëndrojë”, tha një zëdhënës i aktorit.

Në fillim të këtij muaji, avokatët e Heardit kërkuan nga gjyqtari që të hidhte poshtë vendimin dhe të deklaronte një gjykim të keq, duke argumentuar se një nga juristët në këtë çështje nuk duhej të kishte të drejtë të shërbente sepse thirrja e tij kishte për qëllim babanë e tij, i cili kishte të njëjtin emër dhe jetonte në të njëjtën adresë.

Kërkesa u rrëzua me një urdhër me shkrim të mërkurën e kaluar, me gjykatësin Penny Azcarate që vendosi se nuk kishte ‘asnjë provë mashtrimi ose keqbërjeje’ nga juria dhe se vendimi i jurisë duhet të qëndrojë në fuqi.

Ajo gjithashtu vuri në dukje se të dyja palët kishin marrë në pyetje dhe kishin pranuar të gjithë anëtarët e jurisë në fillim të gjyqit.

“Procesi i rregullt u garantua dhe iu ofrua të gjitha palëve në këtë proces gjyqësor”, shkroi Azcarate.

Në memorandumin prej 43 faqesh të dorëzuar më 1 korrik, avokatët e Heardit kishin argumentuar gjithashtu se vendimi – dhe dëmshpërblimi prej 10 milionë dollarësh (9.8 milionë dollarë) që ajo tani i detyrohet Deppit – duhet të bien poshtë me arsyetimin se gjatë gjyqit, Depp ‘vazhdoi vetëm për një shpifje nga teoria e implikimit, duke braktisur çdo pretendim se deklaratat e zonjës Heard ishin në të vërtetë të rreme’.

Avokati kryesor i Deppit, Ben Chew, iu përgjigj mocionit në një deklaratë për Courthouse News, duke thënë “Ajo që prisnim, vetëm më gjatë, jo më thelbësore”.

Heard ka thënë gjithashtu se ajo nuk është në gjendje të paguajë 10.35 milionë dollarë (10.1 milionë euro) dëmshpërblim që i detyrohet Deppit.

Ndonëse ajo ka treguar më parë se dëshiron të apelojë vendimin, për ta bërë këtë do t’i duhet të paguajë garancinë e dëmit të plotë.

Ka të ngjarë që mocioni për një mosgjykim ishte një pjesë e përpjekjes për t’i anashkaluar këto kërkesa, ndërkohë që ende anulohej vendimi në këtë çështje.

Mocioni hodhi dyshime mbi vlefshmërinë e procesit të përzgjedhjes së jurisë, duke vënë në dukje një juri – të identifikuar si Juror 15 – viti i lindjes së të cilit u rendit si 1945 në dosjet gjyqësore.

Dokumenti argumentoi se Juriu 15 “ka lindur qartë më vonë se viti 1945. Informacioni i disponueshëm publikisht tregon se ai duket se ka lindur në vitin 1970”.

“Kjo mospërputhje ngre pyetjen nëse Juriu 15 mori në të vërtetë një thirrje për detyrën e jurisë dhe ishte verifikuar siç duhet nga gjykata për të shërbyer në juri”.

“Duket se identiteti i tij nuk mund të verifikohej”, thuhet në dosje.

Depp e kishte paditur Heard-in dhe kishte argumentuar se ajo e shpifte atë kur e quajti veten “një figurë publike që përfaqëson abuzimin në familje” në një artikull të botuar në The Washington Post.

Depp mohoi të kishte goditur Heardin dhe tha se ishte ajo që u bë e dhunshme në marrëdhënien e tyre.

Heard u kundërpërgjigj, duke thënë se Depp e ndoti atë kur avokati i tij i quajti akuzat e saj një “mashtrim”. Juria i dha Heardit dy milionë dollarë (1.9 milion euro) dëmshpërblim për një nga kundërpaditë e saj. Heard tha se ajo e goditi Deppin vetëm në mbrojtje të vetes ose motrës së saj.

Gjatë një interviste në emisionin “Good Morning America” në qershor, Chew sugjeroi se Depp mund të jetë i gatshëm të heqë dorë nga miliona dollarë dëmshpërblim që i detyrohen nëse Heard pranon të mos vazhdojë me një apel.

Megjithatë, avokatët e Heardit e humbën atë shans gjatë seancës dëgjimore të 24 qershorit kur ata refuzuan të bënin një marrëveshje të tillë dhe Azcarate finalizoi vendimin, duke i lënë rrugën e vetme Heardit përpara në një apel.

Megjithatë, për ta bërë këtë, Heard do të duhet ende të gjejë para për të postuar një obligacion për shumën e plotë të 10.35 milionë dollarëve (10.1 milionë euro) ndërkohë që ankesa është në pritje – një praktikë e zakonshme. /Telegrafi/

The post Amber Heard edhe zyrtarisht paraqet apelimin në gjykatë – nuk ka para të paguajë dëmshpërblimin ndaj Johnny Deppit appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com