comment Add Comment
E publikuar më I përditësuar i fundit

Amazon nuk pagoi asnjë taksë korporate në Evropë në 2020, pavarësisht fitimeve prej 44 miliardë eurosh

Gjigandi i shitjes me pakicë Amazon pagoi zero taksë korporate në Evropë, pavarësisht se pa një rekord të ardhurash nga shitjet prej 44 miliardë euro.

Siç raportoi së pari nga The Guardian, llogaritë për Amazon EU Sarl të botuara në internet treguan se pavarësisht se bëri miliarda dollarë shitje, njësia e kompanisë e Luksemburgut, e cila mbikëqyr shitjen me pakicë në vendet në të gjithë Evropën, bëri një humbje prej 1.2 miliardë eurosh dhe për këtë arsye pagoi zero taksë.

Jo vetëm që kompania nuk ka paguar taksat e korporatës, por gjithashtu iu dhanë 56 milionë euro në kredi tatimore për të kompensuar faturat e ardhshme të taksave në rast se ajo bën një fitim. Kjo gjithashtu vjen mbi 2.7 miliardë euro në humbje që janë bartur dhe mund të përdoren për të kompensuar faturat e ardhshme të taksave, raporton euronews.

Njësia e Luksemburgut e Amazon mbikëqyr shitjet në Francë, Gjermani, Mbretëri të Bashkuar, Holandë, Itali, Spanjë, Suedi dhe Poloni dhe punëson mijëra punëtorë.

Gjigandi i shitjes me pakicë krijoi dyqanin në Luksemburg në 2003 dhe shpejt siguroi një marrëveshje konfidenciale me autoritetet tatimore në vendin me taksë të ulët, ku shumë kompani të mëdha kanë zyra.

Në vitin 2017, Komisioni Evropian zbuloi se Luksemburgu i kishte ofruar Amazon së paku 250 milionë euro avantazhe tatimore, e cila ishte quajtur mbështetje e paligjshme e shtetit. Luksemburgu apeloi kundër vendimit, megjithatë, dhe procedimet në çështjen janë ende në vazhdim. /Telegrafi/

The post Amazon nuk pagoi asnjë taksë korporate në Evropë në 2020, pavarësisht fitimeve prej 44 miliardë eurosh appeared first on Telegrafi.


Burimi: telegrafi.com